Strandhugg, halvvante

Vid beskrivningen för hur man stickar tummen står det fel antal maskor som ska plockas upp i tumgreppet. Det är 7 maskor man ska plocka upp.

Sprak

I beskrivningen för fingervanten står att mudden stickas i 25v men vanten på bilden och måtten i illustrationen visar 30v. Det fungerar bra med båda måtten men 25v ger en något kortare mudd.

Tryckfel i vågmönster sidan 85

Titel: Sticka Småvarmt

Ett litet tryckfel har smugit sig in bland raderna, så för att förhindra att ni blir gråhåriga på kuppen så kommer här en liten korrigering. På sid 85 i Vågmönster ska det vara: varv 2 och 4: 1a ökn mm, 6a, 3a tills, 6a, 1a ökn mm, 1a.

September Ljung Almanacka 2024

Beklagligt nog har det smugit sig in några färgfel idiagramet för Septembers månads halvvante, Ljung.

Det är varv 26, 27 och 28 som ska ha grön bottenfärg och inget annat.

Varv 35 och 43 ska ha ljustgula prickar i de rosa cirklarna.

Diagramförklaringen sid 17

Titel: Sticka mera småvarmt

I diagramförklaringen på sidan 17 står det ”hlhv” men bokstäverna har blivit omkastade och det ska stå ”hlvh” vilket betyder Halvslag höger och beskrivs på sidan 10.

Barista latte sid 108

Titel: Sticka mera småvarmt

I stycket med garnåtgång saknas information att man behöver en liten mängd (ca 1 meter per mudd och 2 metertill kragen) av chokladbrunt garn .

Lilla Rutan socka sid 44-45

Titel: Sticka nordiska mönster

Fotot på sockan visar inte den minskning som görs enligt diagrammet. Korrekt bild visas här till höger. Diagrammet är korrekt och ger en minskning med två parallella maskstaplar.

Om man önskar en enkel maskstapel i bottenfärgen som bilden i boken visar gör man istället en dubbel överdragshoptagning döhpt (beskrivs på sid 6 i boken) men frångår då diagrammet.  Minskningarna görs i slutet av sticka 2 och 4 enligt följande 1döhpt som går över de 2 sista maskorna + 1 maskan på nästa sticka.

Tillagd i varukorgen