Saker på gång ....

Här kan du läsa mer om vad som är på gång i nätbutiken, aktuella workshops eller andra nyheter

STICKRETREAT PÅ SHETLAND 31 MAJ - 7 JUNI


Stickning, lunnefåglar, ull och ännu mer stickning. Det blir utflykter i stickningen och ullens tecken och workshops på samma teman i Johanne och Johannas regi.

Anmälan till Red Fox Travel 

Stickfest på Öland 14 - 16 juni 2024

Stickfest på Öland 14-16:e Juni 2024.

Vi håller till på Skäftekärr Jägarmästarboställe i Böda. Stora härliga lokaler och en fantastisk park att vistas i. Inne i huset är det trappa upp till övervåningen där workshopsen är och det finns ej hiss. 

Tider för dagarna är:Fredag och Lördag : 09.00-17.30 Söndag : 09.00-17.00

Anmälan och information HÄR

Sticka Nordiska mönster och lite till...

24-28 Juni Munka folkhögskola Ängelholm

Här är kursen för dig som är nyfiken på mönstertraditioner och tekniker från Norden och Skandinavien. Vi tar reda på hur de gamla plaggen är gjorda och hur de användes och vi jämför med dagens möjligheter och användningsområden. Vi studerar några av de mest utbredda sticktraditionerna och deras mönsterskatter.

Du stickar provlappar och påbörjar ett par vantar, muddar eller mössa efter eget val

Information och anmälan till Munka folhögskola HÄR

Knitalot Purralot 8-9 augusti Det stora Vantpusslet i Folkared

Vi stickar vantar och går igenom vantens alla delar med hjälp av 9 olika moduler som alla går att kombinera med varandra. Genom att kombinera muddar, tummar och toppar kan kombinationerna bli riktigt många och det blir vinst varje gång. 
Vi tar upp hur man stickar en höger och en vänstervante, hur man undviker små hål och hur man fixar dem om de nu ändå uppstår. Våga sticka fingervantar, det är kul.

Information och anmälan HÄR

Sticka Ganseytröjor 10-11 augusti i Folkared

Längs med hela den brittiska kusten finns en tradition med tätstickade fiskartröjor i en konstruktion som gör att tröjorna är stickade i ett stycke. Vi är mest vana att se de marinblå versionerna men alla fiskare hade sin söndagströja som var extra fin och kunde vara vit eller grå och numera även i många andra färger.

På kursen kommer vi att prata om både mönstrens historia, stickteknik, garnval och allt annat som hör till Gansey-traditionen.
Vi kommer att sticka alla momenten i en fiskartröja men i en provlapp i form av en minitröja.

HÄR 

Akutmottagning för havererade stickningar 15-16 augusti

Har du kört fast med din stickning och behöver hjälp. Akutstickare Johanna Wallin hjälper till med både diagnos och rehabiliteringsplan. Ta med patienten och uppsök mottagning i Olaiparken i Norrköping.

Drop in, Tider meddelas längre fram

Workshop Mönsterstickning med halvvantar 17-18 augusti

Handarbetshelg i Hunnevad Skänninge 10 års- jubileum pågår 16 - 18 augusti med fler olika workshops

Lördag 9.30-18.00

Söndag 9.30-17.00.

Mer information HÄR

Sticka halvvantar 5-6 oktober 2024

Östergötlands ullspinneri

Sticka dina egna halvvantar. Vi utgår från en grundmodell med tumme och tumkil men utan fingrar. Du kan själv komponerar mönster och färger eller utgå från en färdig modell, eller allt däremellan. Enfärgade, randiga eller småmönstrade vantar, det kan vara svårt att välja.

Info och anmälan www.ullspinneriet.se info@ullspinneriet.se

Tillagd i varukorgen